461 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 év 8 hét .

Szemes bajok.

sabeth
sabeth képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 10 hét 6 nap .

Gavin az én nyuszim, csak eddig anyukám írt róla, mi van vele. Smile

Igen, Yellox szemcseppet kaptunk mi is, úgyhogy most a napi rutinunk bővült a reggeli és esti szemcseppentéssel, eddig szerencsére egyedül is elég jól tudtam abszolválni, remélem, ez így is marad. Megbeszéltük, mire kell figyelnem, milyen panaszok esetén telefonáljak rögtön. Most még jobban figyelem a nyunyó minden rezdülését, kedélyállapotát, mindent vele kapcsolatban, mint eddig.

Várunk, hogy mi lesz a belgyógyászati vizsgálat eredménye, május elején visszamegyünk kontrollra a leletekkel, aztán újra átbeszéljük, hogyan tovább, illetve újra megvizsgálják, milyen állapotban van a szeme, (sokat) romlott-e.

Minden esetre az reménykedéssel tölt el, hogy Bodza bal szemén a szemnyomás visszament meg arra a szemére még lát. Annyira cuki ő is, már eddig is néztem mindig a képeken, hogy nagyon hasonlítanak Gavinnel. Love

Kitartást neki/nektek a jövő heti műtéthez, nagyon drukkolunk majd neki! Wink

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 nap 2 óra .

Bodzának is mindkét szemén volt katarakta, de a jobb volt a súlyosabb. Nálunk a katarakta szövődménye lett a nagyon súlyos glaukoma, ráadásul mindkét szemén szövődmény lett a glaukóma. A jobb retetnetes állapotba volt, ezért kellett kivenni azt a szemét. Puzzled
Ebből a műtétből teléjesen felállt. Egy hete voltunk kontrollon, a bal szemén a szemnyomás a 18-ról visszament 10-re. A katarakta maradt.....De még lát azzal a szemével.

Jövő csütörtökön vár rá(nk) egy másik műtét, ugyanis a jobb füle alatt van egy tályog. Tavaly nyáron volt egy fülgyulladása, ez annak a következménye. Muszáj ezzel is kezelni, nehogy nagyobb baj legyen belőle.

A betegsége óta nagyon nagy pusziosztó lett. Love Állandóan megmosdat. Heartbounce
kép
(Ildikó is csinált szem UH-ot is.) Yellox szemcseppet kaptatok?

Update:A műtétet elhalasztották április 16. keddre.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

sejla
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 hét 4 nap .

Sajnos katarakta. És mind a két szemén. Hál' Istennek a jobb szemén még nem súlyos, de a bal szemén igen. Dr. Abuzánt Balázshoz kaptunk időpontot. Nagyon alaposan megvizsgálta, ultrahangot is csinált.Mindent részletesen elmagyarázott. Nagyon szimpatikus, csak a legjobbakat tudom mondani róla. Az ultrahang alapján egyéb betegségre utaló jegyet nem talált, de azért javasolt egy belgyógyászati kivizsgálást. /Ezzel akartuk kezdeni, de mint előzőleg is írtam, de lepattintottak, hogy keressünk az interneten szemészt./ Kaptunk szemcseppet, reméljük ezzel tudjuk a lassítani a romlást.
Gavin 2013. május 30-án született. A származási lap szerint kék nyest, de szerintünk inkább sziámi. /Apja sziámi, anyja kék nyest./ Nagyon hasonlít Bodzára.
Bodza hogy van? Rendbe jött a műtét után?

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 nap 2 óra .

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

sejla
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 hét 4 nap .

Tanácsot szeretnék kérni. Makk's Gavin egy tündéri, közel 6 éves nyuszika. Néhány napja vettük észre, hogy a bal szemén Kb. 5 mm-es szürke folt van.Próbáltunk időpontot kérni a szokásos orvosi rendelőnkben, de ott azt javasolták, forduljunk szemész állat orvoshoz.Kérdésem, kit javasolnátok, és ha valóban szürke hályog, éljen így, vagy van más megoldás? A nyuszi viselkedésén semmi változás nem látható, egy kis csibész, kunyera gép. De mi agyon izguljuk magunkat érte.

Fantomlány
Fantomlány képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 hét 5 nap .

Köszönöm, arra gondoltam, hogy ez lesz a megoldás, de... Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, harc és utálat nélkül is kivitelezhető a dolog. A férjemnek már többször sikerült a művelet úgy, hogy a nyuszi a ketrecében van, esetleg fekszik és ott teljesen nyugodtan viseli a procedúrát. Még a fejét sem rántja el ❤️❤️❤️❤️ Remélem, továbbra is ilyen jó fej marad ❤️❤️❤️❤️❤️

Cora
Cora képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 30 hét 2 nap .

Esetleg próbáld meg betekerni valamibe a nyusszt, törölköző, ilyesmi, így kevésbé tud kapálózni, amíg cseppentesz...

Fantomlány
Fantomlány képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 hét 5 nap .

Köszönöm! Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű. Már mindenhová sikerült cseppenteni, talán a szemébe is ment...

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 11 hét 6 nap .

Kétemberes mutatvány. Egyiknek jó erősen meg kell fogni, ölben mondjuk, hogy ne kapálózzon. A másik cseppent. Aki cseppent a szemhéját is lehet fel kell, szét kell húzni. Ja, és ha nem megy elsőre, nem szabad feladni. Egyik nyuszi se áll oda és tartja a fejét, hogy lehet cseppenteni Wink . Amúgy tapasztalt cseppentő vagyok, több flakon Ciloxan ment már bele a nyuszim szemébe. Mondjuk az évek alatt ő már totál megszokta.

Fantomlány
Fantomlány képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 hét 5 nap .

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogyan lehetne szemcseppet cseppenteni a nagyon kapálózós, szabadulni akaró nyuszi szemébe? Sajnos be van gyulladva neki és legalább 3-szor kéne naponta, de nagyon nem bírja a macerálást. Sad Valami ötlet?

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 nap 2 óra .

Váltsatok dokit akkor.Wink Remélem egy darabig nem kell most mennetek.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 hét 2 nap .

Sziasztok!

Csütörtökön megvolt a doki. Most egy fiatal csajszi nézte meg a Mancsit. Nem mondott semmi újat. Erőltette, hogy majd kell röntgen. De most meg jók a fogai.
Olyan bénán mosta ki a nyuszi könnycsatornáját, hogy már nekem fajt nézni, amit szerencsétlenkedik.
Megint kaptunk egy antibiotikumos szem cseppet és egy 23000 Ft-os számlát.

Úgyhogy asszem itt az ideje dokit váltani. Találtam egy olyan állatorvost a környéken , akit ajánlanak nyuszitartók is.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 11 hét 6 nap .

Ha foggyökere nyomja és a gyökérnél nincs tályog és gyulladás, akkor azzal tényleg nem csinálnak semmit. Mi most már nyúlértő dokihoz járunk Szombathelyről Sopronba, Ő magyarázta ezt el nekem. Mixi koponyaröntgenfelvételén tisztán látszik (számomra is) az a foggyökér, ami nyomja a bal szeme alatt a könnycsatornát és emiatt csorog neki gyakorlatilag egyéves kora óta a könny. A jobb szeme is könnyezik, de az kevésbé. De az, hogy eddig "csak" könnyezett nem jelenti azt, hogy ott más baj soha nem is lesz. A dokink azt mondta, hogy ez a kosorrú nyusziknál genetika is, a a kosorrból származik ez a rendellenesség. Itthon számtalan nyuszis gazditól hallottam az öt év alatt, hogy minden könnyező nyuszinak nyomták az antibiotikumos szemcseppet. A mienknek a szemébe is bele lett már töltve egy csomó. Bár egy ideje nem tettük, mert rájöttünk, hogy tök felesleges. Meg én már megismerem azt is, ha be van neki gyulladva, akkor kell szemcsepp. Egyébként ha csak az egyik könnyezik, vagy az egyik jobban, akkor az szerintem foggyökér. Ha kötőhártya gyulladása van, akkor mindkét szemük könnyezik és akkor ha felhúzza az ember picit a szemhéjat pirosabb, mint normál állapotban.
Ettől függetlenül, bár teljesen átérzem a problémát, hogy mit jelent az, hogy nincs nyúlhoz értő doki, nem biztatlak arra, hogy állatorvos nélkül kezeld a szemét. De amit írtál, a könnycsatorna átmosása, az tipikusan olyan kezelési mód, amit kutyáknál, macsekoknál szoktak alkalmazni. Pont ugyanilyen orvosok vannak nálunk is helyben és a nyuszikat viszont máshogy kell kezelni.

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 hét 2 nap .

(Itt csak olyan dokik vannak, akik csak úgy csinálnak, mintha értenének a nyúlhoz!)
Sajnos ahhoz jobban értenek, hogyan kérjenek el pofátlanul £70-ot (25000 Ft) egy szem öblítésért és egy receptre kapható antibiotikumos embernek való szemcseppért.

:(

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 hét 2 nap .

Sziasztok!

Köszi a segitséget.
Erre az van írva, hogy BORIC ACID. , H3BO3.

De mivel úgy néz ki, hogy ez nem teljesen tiszta, tartalmaz más aniodokat, így ez inkább kuka lesz és próbálok valakit találni, aki hozna ki Bórvizet otthonról.

Azért elviszem mégegyszer dokihoz is a nyuszó. Bár szerintem csak felesleges tortúra és pénzkidobás lesz.
Ha ahogy Mixi írta, fog gyökér lesz, azzal úgyse tudnak mit csinálni.
Amúgy teljesen jó a közérzete és az étvágya is a kisasszonynak.