458 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 év 44 hét .

Hol vannak nyúlhoz értő dokik az országban, ajánlásokkal, címekkel, telefonnal stb.

A Cikkek közé felkerült egy lista, ami tartalmazza azokat az orvosi rendelőket, doktorok címét, telefonszámát, egyéb elérhetőségeit és nyitvatartási idejüket, akikről több olyan pozitív visszajelzés érkezett nyuszisoktól, hogy ott szakszerűen, hozzáértő módon látták el a beteg nyulakat.

A lista szubjektív ajánlások alapján készült és természetesen nem lehet teljes, de kiindulási alapnak jó annak, aki olyan orvost keres, aki ért a nyulakhoz.

A link:Nyulas orvosok listája

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Nagyon sajnálom, ami Veletek történt. Sad
Részvétem Molly elvesztése miatt. Crying

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mollyka2015
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 hét 3 nap .

Dr. Graf rendelőjében történt az alábbi eset, amely után néhány órával törpenyuszink meghalt.
Mivel 2 napra elutaztunk, itthon hagytuk a nyuszinkat. Mikor hazaértünk, észrevettük, hogy a kanapéból nagy mennyiségű szivacsot és textilszálat kiszedett, de mivel ilyen azelőtt is előfordult, nem aggódtunk, mert 4 és fél év alatt soha nem evett belőle, csak kiásta azt.
Hazaérkezésünket követő napon észrevettük, hogy egész nap nem evett semmit sem és bágyadt volt, ezért éjjel elvittük az ügyeletre, de sajnos másnap reggelre sem lett jobban, a hasa tapintásra kőkemény volt és fel volt puffadva mint egy léggömb.
Mikor láttuk, hogy lábra sem bír állni, rohantunk vele dr. Graf Miklóshoz. Az orvosnak elmondtuk, hogy feltehetően megette a textilszálakat, ő ezt követően bármilyen előzetes felvilágosítás nélkül azonnal kezelni kezdte a nyuszinkat. Mi ez idő alatt kint várakoztunk, miközben eszembe jutott, hogy egy fontos információt elfelejtettem az orvosnak elmondani, ezért visszamentem és közöltem vele, hogy a nyuszi otthon oldalára borult mielőtt elindultunk a rendelőbe. Ekkor már tudnia kellett volna, hogy nagy a baj, de ő csak annyit mondott, hogy „ne hozza rám az infarktust” és folytatta a kezelést.
Megröntgenezték, ahol kiderült, hogy az egész gyomrában egy hatalmas gázárnyék valamint további kisebb gázárnyékok voltak láthatók a belekben.
A gyomrán rést ejtettek, hogy a felgyülemlett gáz távozni tudjon, de a gyomor és a has puffadása és keménysége ezt követően sem változott.
Ezt követően többek között infúziót, antibiotikumot is kapott, valamint kényszeretetni kezdték szőroldópaszta és táp keverékével, ami ugyebár ebben az esetben TILOS.
Kontrasztanyag beadását követően sor került a 2. röntgenre, ahol az orvos megállapította, hogy a helyzet a kezelések ellenére sem javult.
Több mint 4 órás ott tartózkodás után tájékoztatott a műtét lehetőségéről és ránk bízta a döntést, hogy vállaljuk-e a műtétet.
Kérdem én, ha látta, hogy a gáz leengedést követően újra felpuffadt a nyuszi gyomra és hasa, továbbá a 2. röntgenen sem látszott csökkenés a gázárnyék méretében akkor miért bíz egy ilyen döntést az állat gazdájára?? Holott tudnia kellett volna, hogy műtét nélkül a hasában a sok lenyelt szivaccsal és textilszálakkal esélye sincs túlélnie.
Kérdem én, miután elmondtuk neki, hogy a textilszál rágás 3 nappal azelőtt történhetett, miért nem kezdett azonnal hozzá egy esetleges műtéthez, mikor tudnia kellett volna, hogy törpenyuszinál ilyen esetben nem szabad várni??
Ezzel elvette tőle az esélyt, hogy életben maradhasson.
Majd pedig a pár száz forint értékű pelenka árát is feltüntetve szemrebbenés nélkül kiállította a több mint 30.000 forintos számlát.
A kórlap megírása, valamint a számla írás közben csak és kizárólag az összes elvégzett kezelés, ill. az összes felhasznált anyag feljegyzésére figyelt, mintsem arra, hogy a feltett kérdéseim közül egyre is válaszoljon miközben a nyuszink haldoklott.
Súlyos, életveszélyes esetben SENKINEK NEM AJÁNLOM, hogy ehhez az orvoshoz vigye a törpenyusziját, mert az állat megmentése helyett neki csak a számla kiállítása számít.
Soha nem fogjuk tudni feldolgozni szeretett nyuszink elvesztését.

mogyifül
mogyifül képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 10 hét 5 nap .

Ha az Exopet ennyire telített, marad a valamivel hosszabb út és egy másik rendelő... De most megnyugtattál, hogy nem lehet olyan szörnyű baj, és ha később megyünk orvoshoz, talán valaki el is tud majd vinni kocsival.

Egy villanás volt az egész, picit megpördült a levegőben és az oldalával csapódott a padlónak. Azt hiszem, tanult az esetből, mert azóta óvatosan közlekedik az egész lakásban, és a kanapét is kerüli.

(Szegény Monty, és szegény te. :( Borzasztó lehetett. Ez a rémálmom, hogy nem veszem észre, hogy sertepertél a nyuszi, és miattam lesz baja... De hála égnek az ijedtség múltával újra bélpoklos éhenkórász lett, mintha a széna is gyorsabban fogyott volna ma. Laughing out loud)

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Ó, te jó ég... Duh Hihetetlen ezek a szőrgombócok mennyi mindent kitalálnak. Stare
Hát, nem tudom mikorra fogsz kapni az Exopetbe is időpontot...Eléggé tele vannak, ahogy hallottam, sokára adnak "normál" időpontot.

Nem lehet, hogy a hátzára esett valamennyire? Olyankor ők sem kapnak rendesen levegőt...és vonaglanak egy sort.

Ha már elkezdett szénát is enni, és keményebb répát is tud, valszeg nincs a fogaival és az állkapoccsal semmi baj.
(Nálunk Monty szaladt be anno a sarkam alá..és ráléptem. Sad Neki volt állkapocscsont-törése, és azonnal nem tudott semmit sem rágni rendesen...Puhát sem. Szóval szerintem ez nálatok valszeg nem játszik be. Wink

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

mogyifül
mogyifül képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 10 hét 5 nap .

Jaj, félreérthetően fogalmaztam... "Most" mint mostanság, sok a felújítás (metró, villamos) és emiatt a pótlóbuszokkal is terveznem kell. A napokban vinném el vizsgálatra a biztonság kedvéért.

Tegnap este Mogyi sikeresen lerepült a kanapéról, mert bohóckodott, és nagyot csattant a padlón. Azt hittem, állkapcsa tört, kapkodott a mancsával a szájához, hangosan csikorgatott, féloldalas volt a pofija. Mire én kihevertem az első öt szívrohamot, amit a látvány okozott, már újra szimmetrikus volt a fejecskéje, és vonakodva, de engedte, hogy megvizsgáljam. Vért nem láttam, a metszőfogai nem törtek, az őrlőket nem tudtam megnézni. Végigtapogattam az állkapcsát, nem éreztem semmi deformációt, tápot és répát hajlandó volt enni rögtön, szénázni csak jóval később kezdett, ma már a keményebb szálakat is vígan majszolta.
Valószínűleg túlaggódom, de nagyon megijedtem, és inkább menjünk feleslegesen orvoshoz, mint hogy nagyobb baj legyen belőle. Csak ez a hőség... Ezért számolgatom, hová jutunk el relatíve rövidebb idő alatt, minél kevesebb időt kelljen úton töltenie.

Köszönöm, az Exopetnél kérek majd időpontot akkor!

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Vasárnap van... Ki tudja ki rendel és hol...
Mi a baj, hogy azonnal indultatok?

Tulképpen egy légkondis autó lenne a legjobb megoldás...ha az nincs, mindent felsoroltál, amire szükség lehet.
Vizezd a fülét és a fejét Mogyinak.

Szerintem Exopet, ami a Keletihez is közel van.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

mogyifül
mogyifül képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 10 hét 5 nap .

Népligettől melyik állatorvos a legjobban/-gyorsabban megközelíthető most tömegközlekedéssel? Eddig az Exopetet és a FocusVetet néztem, mindkettő 40-50 percre van, és nekem eleve busszal kell feljutnom a Népligetbe, ami kb. egy órás út, szóval magát a vizsgálatot meg a várakozást nem számítva is majd' 4 órás útra számíthat a nyúl... A közelben lévő állatorvoshoz csak oltásra tudom vinni, ebben a hőségben már az is kihívás volt. Esetleg bármi tipp, hogy hogyan tegyem elviselhetővé a nyuszi számára a hosszabb utat? (Vizet, tápot nasinak, jégakkut, vizes törülközőt eleve bekészítek.)

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Szerintem a legjobb! Headbang
Csak nagyon tele vannak (pont emiatt a tény miatt).
12-től van rendelés, hívd a recepciót, és egyeztessetek időpontot!

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 18 hét .

A Hungarovet nagyon jó!! Mi oda járunk. Smile

BullFrog
BullFrog képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 év 22 hét .

Exopet telített, nyuszinak megint baj van a szemével, most már könnyezik is. Budapest környékén melyik még a megbízható orvos?
Hungarovet jó, vagy van jobb?

Füli
Füli képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 38 hét 5 nap .

Köszönöm szépen. Végül úgy néz ki a Budatétényi állatkórházba megyünk. Remélem ügyesek lesznek....

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Update! Update! (2017.07.24)

Tatabányán is van egzotikus szak-állatorvosi végzettséggel praktizáló orvos
http://www.allatorvostatabanya.hu/
Állatorvosi Rendelőintézet Tatabányán:
Kizárólag Dr. Varga Krisztina doktornő ért a nyuszikhoz!
Cím: 2800 Tatabánya, Bárdos lakópark 2/a
Telefon: +36 30 9659 885
Mobil: +36 34 511 148
Rendelési idők:
H-Cs: 10-12h és 16-19h
P: 15-18h
V: 13-16h

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

Nyulaknak (is jó) kizárólag Budapesten van, az Állatorvosi Egyetemen. Ott is csak egyetlen egy doki ért a CT leletezéséhez.
Az összes bp-i és vidéki nyuszi CT-jét ő végzi.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Füli
Füli képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 38 hét 5 nap .

Sziasztok!

Tudtok esetleg olyan rendelőt, ahol normális minőségű CT vizsgálatot csinálnak nem horror áron?

Köszönöm.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 17 óra 14 perc .

De Gombócgazdi ott lakik, meg egy másik nyulas társunk!
Megkérdeztem Neked, már várom a választ!

itt a válasz!
Dr. Nemes Katalin
Keszthely
tel: 0620 418-3405 Rákóczi u 63.
https://nemes.vet/

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"