Nyúltartás, fél egészség

Habár az időjárás nem ezt mutatja, bizony közeledik a tavasz. Itt az ideje tehát, hogy egy kicsit formába hozzuk magunkat, és a hideg-borús-lustálkodós téli esték alatt ránk telepedett védőrétegtől megszabaduljunk. Ha szerencsénk volt (vagy ha véletlenül rendesek vagyunk, és holmi téli depi miatt sem engedtünk a forró csokik és vaníliás goffrik csábításának), és nincs mit ledolgozni, akkor sem árt kicsit átmozgatni magunkat. Mindehhez nem kellenek drága kondigépek, sem a legújabb divat szerinti sportruci, sőt, még csak ki sem kell mozdulni otthonról. Elég, ha van egy szobánk, meg egy megátalkodott nyulunk, és máris kezdetét veheti a leghatásosabb edzés, a FittNyussz.

 <--break- /> 

Bemelegítés

Ha már végre elhatároztuk, hogy teszünk valamit az egészségünkért, ne rontsuk el mindjárt az elején, vagyis ne vágjunk bele rögtön az edzés közepébe. A begubózós-tévénézős esték alatt elgémberedett izmainkat feltétlenül szükséges előbb bejáratni. Ne feledkezzünk meg tehát a bemelegítésről. Legjobb, ha egy alapos ketrecezéssel kezdünk. Lassan hajolgassunk előre, és szintén lassú kar- és vállkörzésekkel söpörjük össze a ketiben szétszóródott almot, szénaszálakat. Az edzettebbek tehetik ezt úgy is, hogy nem zárják ki a másik szobába a nyuszkót, aki rendes személyi edzőhöz híven újra és újra kiborítja a már összelapátolt dolgokat. A nyakunkat se hagyjuk ki: kicsit csóváljuk a fejünket, miközben azon bosszankodunk, hogy már megint kikaparta az almot a wc-ből, majd bólogassunk lassan afelett érzett örömünkben, hogy „de igen, néhány bogyeszt csak sikerült a biliben elhelyeznie”. Ha már kellőképpen ki-, vagyis bemelegedtünk, egyenesedjünk fel, vegyünk egy nagy levegőt, majd tartsuk bent a kevésbé szalonképes gondolatainkat, amik amiatt törtek ránk, hogy nyuszkónknak már megint sikeredett az alomtálca alá pisilnie, végül vigyük ki a szemetet.

 

Gyakorlatok

Ha túl vagyunk a bemelegítésen, engedjük ki a kecóból (illetve be a másik szobából) a nyuszót, majd kezdetét veheti az igazi edzés.

 

Comb és popsi

A feszes combok és formás popsi nemcsak a nyulak kiváltsága. A fittnyussz edzésprogrammal mi is ilyen izmokra tehetünk szert, és még csak nem is kell feltétlenül szénadiétára fognunk magunkat, vagy – a család legnagyobb megrökönyödésére – kergenyulaznunk egész nap.

Kezdésnek üljünk a számítógép elé, vagy vegyünk kezünkbe egy jó könyvet, és helyezkedjünk el kényelmesen a fotelben. Amint ezzel megvagyunk, pattanjunk fel, és kergessük le az ágyról a szoba túlvégén a kanapét éppen szétrágni készülő nyuszit, majd üljünk vissza az előbbi helyünkre, de már álljunk is fel ismét, egy újabb nyúlelkergetésre. Ezt a gyakorlatot addig ismételjük, amíg a szőrmók meg nem érti, hogy mi jobban szeretjük az ágyneműtartó felemelésével kivenni az ágyból a dolgokat, és nem vágyunk egy olyan lyukra, amin keresztül ezt egyszerűbben is megtehetnénk, vagy addig, amíg a nyúl meg nem unja.


Ha már elég edzettek vagyunk, kombinálhatjuk a gyakorlatot egy kis hasizom erősítéssel is. Ehhez feküdjünk le kényelmesen a tévé elé, majd ha a nyuszmák most a szőnyeget, vagy a fotelt kezdi el átalakítani, először üljünk fel (de ne lendületből, hanem hasizomból), és csak utána álljunk fel.

Szintén hatásos gyakorlat a lábemelés. Feküdjünk az oldalunkra a szőnyegen, a felül levő lábunkon pedig hagyjuk rajta a papucsot. Amint a nyussz elkezdte rágni a pacskerünket, emeljük fel a lábunkat. Néhány ismétlés után forduljunk a másik oldalunkra, vegyük fel a másik pakkert, és ezzel a lábunkkal is végezzük el az emelgetést.  

Következő gyakorlatunk a helybenfutás. Erősen ivarzó nyúlmákok gazdijai könnyebben elvégezhetik a feladatot, de szerelmes nyuff hiányában néhány, a zokniba dugott jutifalat segítségével is kivitelezhető. Nem kell mást tenni, csak alapállásból azt a lábunkat felhúzni jó magasra, amelyiket éppen megharapta a nyunyesz. Figyeljünk oda, hogy rendesen húzzuk fel a térdünket, és arra is, hogy kis edzőtársunkra se nagyon lépjünk rá. (A gyakorlatot magas sarokemeléssel is végezzük el.)

 

Has

Természetesen a hasunk sem maradhat ki az edzésből. Egyrészt, mert egy bizonyos életkort átlépve már kiröhögnek az usziban, ha úszógumival mész a versenymedencébe világrekordot javítani, másrészt meg azért, mert nem lenne szerencsés, ha a soron következő kiállításon a nem éppen előnyösen feszülő klublogós pólód miatt bárki is azt gondolná, hogy a nyulakat leginkább hurkával kell etetni.

Tehát vegyük fel újra a papucsot (mind a kettőt), majd kényelmes hanyattfekvésben várjuk kedvenc filmsorozatunk kezdését. Amint a nyuszkó elkezdte lerágni rólunk a pacskert, emeljük fel a lábainkat, majd engedjük le őket olyan magasságba, ahol a nyussz már nem éri el, és tartsuk így, amíg véget nem ér az epizód.

Ezt a gyakorlatot kombinálhatjuk egy kis popsiformálással is. Maradjunk a tévé előtt fekve, de most húzzuk fel a lábainkat úgy, hogy a talpunk a földön marad, a lábunk alatt átszaladgáló nyuszmóról pedig ne vegyünk tudomást. Amint viszont a kis kedves galádul a hátsónkba harap, emeljük olyan magasra, amennyire csak bírjuk (a kevésbé vérszomjas nyunyival megáldottak elősegíthetik a gyakorlat pontos elvégzését néhány, a zsebükben felejtett jutifalattal). Ha közben a támadónk a papucsunkra veti rá magát, visszaereszkedünk a földre, és most a lábainkat emeljük fel.

Természetesen a klasszikus felülés sem maradhat ki a repertoárból. Filmnézés közben üljünk fel, és a kanapé végében garázdálkodó nyuszit a kezünkkel próbáljuk meg elhessegetni, ahelyett, hogy egyszerűen lerúgnánk az ágyról.

 

Derék

A legjobb derékformáló gyakorlat a törzsfordítás. A feladathoz telepedjünk le a földre, vagy a kanapéra, vegyük körbe magunkat a következő vizsgához szükséges jegyzeteinkkel, esetleg néhány befizetendő csekkel, vagy átnézendő reklámújsággal, majd egyenes háttal végezzünk törzsfordítást jobbra, balra, és próbáljuk meg visszaszerezni a nyúltól a fontos papírjainkat. 

 

Kar

Nyuszkónk segítségével karizmainkat is megacélozhatjuk. Először is, kapjuk el a szőrmókot (a nem ölbenyuszi típusú edzőtárssal rendelkezők se keseredjenek el. Habár a nyúlkergetés nem a kart erősíti, kiváló kondiban tartja az egész testet.), majd tartsuk a karunkban úgy, hogy az alkarunk a mellkasunk előtt legyen, és derékszöget zárjon be a felkarral. Helyezkedjünk el kényelmesen, és simogassuk kis kedvencünket addig, amíg már nem érezzük a karunkat, majd vegyük át a másik kezünkbe, és ha már fel bírjuk emelni az előbbi tartó kezet, akkor simogassuk tovább, míg ebből a karunkból is kiszáll az élet.


Sokan nem is gondolnák, de az almaevés is kiváló karerősítő munka. Ehhez huppanjunk le a földre, vagy az ágyra, hogy a nyuszi a közelünkbe tudjon férkőzni, majd jóízűen kezdjünk el falatozni. Amint a nyúl a fejünkre mászott, hogy kiegye a kezünkből a finomságot, emeljük jó magasra a karunkat, és tartsuk így, amíg a füli lenyugszik. Ismételjük a feladatot, amíg a gyümi el nem fogy.

Következő gyakorlatunk kissé bonyolultabb, de a hatás ennél is garantált. Várjuk meg, amíg a nyuffancs kényelmesen leheveredik a földre, majd lélegzetünket visszafojtva, fél kézzel fekvőtámaszozva ereszkedjünk le mellé úgy, hogy pont kézre álljon a simogatáshoz. Ha ezzel megvagyunk, nyulunk abban a pillanatban fel fog pattanni egy kis mosakodásra, majd azt befejezve valamivel távolabb terül el. Karjainkon kússzunk utána, hogy ismét kényelmes pozícióban tudjuk simizni. Ezt ismételgessük párszor, és ha már kilyukadt a pulcsi a könyökünkön, akkor adjuk fel, maradjunk ott, ahol vagyunk, és úgy folytassuk a simogatást, hogy közben a kezünket a levegőben tartjuk, máskülönben nem érjük el a fülest. Addig végezzük a gyakorlatot, amíg el nem kezdenek mászkálni a hangyák a karunkban, majd váltsunk át a másik kézre.

Ha már újra használható állapotba kerültek a végtagjaink, ereszkedjünk térdelőtámaszba, majd karjaink behajlításával nézzünk be a kanapé alá, és próbáljuk megtalálni a nyuszó által oda befocizott tárgyainkat.

 

Az edzés végén ne feledkezzünk meg a levezető gyakorlatokról sem! Kapkodjuk össze az elszórt nyúlbogyókat, rakjuk vissza az ágyra a földre ráncigált párnákat, varrjuk meg a szétrágott papucsunkat, ruháinkat, aztán kellemes fáradtsággal a tagjainkban próbáljunk erőt gyűjteni a holnapi folytatáshoz.

Egészségünkre! Laughing

Örülök, hogy tetszett. Smile
Igen, a nyúlsétáltatás is kiváló kondiban tartó gyakorlat, de az már inkább az extrém sport kategória. Laughing out loud

Hát feldobtad a szakdogaírás egyhangúságát Laughing out loud
Még annyival kiegészíteném, hogy a sétáltatás, ha nem rendelkezünk flexi pórázzal, akkor az egy igen kellemes tempójú terepfutássá tud alakulni. Majd szabadfogású birkózásba megy át mikor megpróbáljuk a nyuszót összeszedni és hazavinni.
Nagyon tetszett Laughing out loud

Ez FANTASZTIKUS..... Clap Perfect .......és milyen igaz.
Nekem a két nyúllal dupla élvezet Lollegs

waazzz, hát ez nem semmi Cheer Crocodile

Big smile
Meglepő, de van logika abban, amit mondasz... Funnyface Lol De ismered a mesét a kivételekről meg a szabályról? Tehát befejezve a gondolatodat: Szie Gréti gazdija, tehát le kellene fogynia. De mégsem fogy le, mert mindig van kivétel, ami erősíti a szabályt. Tehát Szie egy kivételes nőszemély. Lollegs

Azért én nem értem Szie, nem azt mondtad, hogy Gréti nagyon eleven? Így van alkalmatok fittnyusszozni ugye? Kibővített szillogizmussal élve: minden eleven nyúl fittnyusszoztatja a gazdit. Minden fitnyusszozó gazdi lefogy. Gréti eleven nyúl. Szie Gréti gazdija, tehát... Nem fejezem be. Tongue_fingersear
Az írás tényleg szenzációs. Látom éppen tanulsz. Crocodile

-

PITE a szőrös szívű moderátor.

Örülök, hogy tetszik. Loveshy Bár igazából nem az én érdemem, mert ha Gréti nem lenne... Lol

Timi, persze, hogy lehet csoportosan, te hozod a nyuszikat. Crazy

Ezt feltétlenül elolvastatom a gyerekeimmel. Szenzációsan jó írás, gratulálok.

-

caillou

Szie! Neked könyvet kellene írnod, imádom olvasni az irományaidat!! Clap Cheer
Az tuti, akinek soha nem volt nyula, és elolvassa ezeket az írásokat, azonnal akar majd egyet venni! Jumping

-

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Ez nagyon nagy grt Szie Laughing out loud Champ

-

Nem vagyok Don Quijote, hogy szélmalomharcot vívjak bárkivel is. "Sose vitatkozz idiótákkal, lesüllyedsz a szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal" Ezt kéne már végre megtanulnom.

http://hunny-bunny.hu

Csúcs! Lollol
Ezt lehet csoportosan is? Hol lehet beiratkozni? Girlgiggle

Köszönöm, köszönöm! Flower

Rita, ezt bóknak veszem. Lollegs

Szie, Te tiszta lökött vagy! Lollegs

Potyog a könnyem a nevetéstől! Lol

Fantasztikus!!! Halálra röhögtem magam Lollegs