353 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 év 49 hét .

Harcmező.

Hopeebaby
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 1 nap .

Köszönöm a segítséget. Megpróbálom megoldani, hogy bent legyen. Benti ketrecet már beszereztünk, az ivartalanítás még vár, mert még 1kg sincs a csöppség Laughing out loud

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 21 perc .

Szerintem a kinti nyúltartással pont a nyúltartás lényege veszik el. Sad
Nem vagy vele, nem látod mit csinál, hogyan viselkedik, mi a szokása, hogyan udvarol neled, hogyan rosszalkodik stb. Ráadásul, ha beteg lenne, azt sem veszed észre, hiszen szinte nem is látod.

Mi jelenleg a 7. és 8. nyuszinkkal élünk egy fedél alatt. Ferry és Gerry majdnem 2 évesen, szeptemberben kerültek hozzánk. Ők egy összeszokott ivartalan bak és ivartalan lány páros. Love_heart
Én el sem tudnám képzelni, hogy ne velünk egy légtérben éljenek.

Ha ivartalaníttatod (már lehet), akkor kaphat egy ellentétes nemű társat majd, és soha nem fog unatkozni, ha nem vagy otthon, vagy későn érsz haza, akkor sem.
Ha meg tudod oldani, hogy a alkás egy részét karámmal lezárod, és azon belül van a ketrece, ez a kevesebb kiengedésre is valamennyire jó megoldás lehet.

A képen az én szépségeimet láthatod.
kép

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Hopeebaby
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 1 nap .

Sziasztok, nem biztos, hogy jó helyre írtam, de tanácsot szeretnék kérni. Van egy 8 hónapos holland törpenyuszim, akit tavaly nyáron hoztam haza és az állatorvos tanácsára az oltásig bent tartottuk, de jelenleg kint él. Van olyan nap, hogy az egyetem miatt egész nap nem vagyok otthon (vagy nagyon későn érek haza) és a családban senki nem tudja kiengedni futkározni. Érdemesebb lenne e bent tartanom?
Válaszokat előre is köszönöm.

Budai Rita
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 6 nap .

Köszönöm, remélem azért nem lesz vészes. Remélhetőleg tényleg csak addig hangos amíg elbontják a csempéket, falat vernek stb. Ki gondolná, hogy nem is panellakásban lakunk és mégis ennyire le lehet hallani azt hogy felettünk felújítanak. Ma pont hallottam, mert reggel később jöttem dolgozni, és már elkezdték a munkát. Talán nem annyira fél, de azért időnként felfigyel a nagyobb kalapálásra. Elvinni nem igazán tudnám máshova, az tényleg nagy stressz lenne neki, remélem azért annyira nem lesz vészes szegénynek. Egyébként előfordult már olyan is hogy mikor nagyon mélyen alszik, nem annyira figyel fel a hangos dolgokra sem. De ez változó. Remélem azért még ha időnként meg is ijed, nem okoz ez benne állandó stresszt. Ja és még azt elfelejtettem, hogy a tévé ha hangos az sem zavarja, a porszívótól egyáltalán nem fél, sőt én úgy veszem észre, inkább szeret velünk olyankor játszani, valamiért tetszik neki, jön oda és lökdösi, próbálja harapdálni. Viszont a tüsszentéstől, tányér csörgéstől nagyon fél, akkor teljesen kivan.

Budai Rita

PITE
PITE képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 45 perc .

Nyula válogatja, hogyan viseli a stresszt. Figyeld, látni fogod rajta, ha rosszul: megváltozik a viselkedése, visszahúzódóbb lesz stb. Van amelyik nyúl betojik már a porszívózástól is, van amelyik meg a légkalapácsra sem reagál... Ha láthatóan zavarja, akkor meg lehet próbálni elvinni ideiglenesen más helyre, de az legalább ugyan akkora - ha nem nagyobb - stresszt okoz. Nálunk anno az alattunk lakónál volt felújítás, de a mi nyulainkat nem nagyon zavarta.

-
Budai Rita
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 6 nap .

Van egy három éves törpenyulam. Emeletes házban lakunk egy társasházban. Most a felettünk lévő lakás el kezdték felújítani, feltehetően a parkettát szedik fel, csempét bontják, nagyon lehallatszik. Talán nem annyira erős a zaj, mintha nálunk csinálnák, de nagyon lehet hallani a kopácsolást is és a fúrást is. A nyuszimnak mennyire ártalmas ez a stressz, hogy amíg tart a felújítás esetleg zajos lesz és ő is hallja? Remélem egy-két hétnél nem tart tovább a hangzavar, bár azt mondták márciusig lesz a felújítás. Viszont abban reménykedem hogy nem a teljes felújítás fog ekkora zajjal járni, csak amíg a régi dolgokat elbontják. Nem tudom máshova vinni a nyuszit, meg másik helyiségbe sem, mivel az egész lakásban hallatszik, ráadásul mi napközben dolgozunk, szóval nem is vagyunk vele otthon, csak négy után, de akkorra már abbahagyják a munkát. Szerintetek nem lesz baja a stressztől?

Budai Rita

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 21 perc .

Szerintem nyúlbiztossá kellene tenni a lakást. Bár valószínűleg ilyen nincs, annyira rafkósak ezek a szőrmókok. Nuts

Ezzel együtt: kábeleket kábelvédőbe-vagy nyúlnak elérthetetlen magasságba- kellene feltenni.
Tegyetek le neki-ahogy már javasolták előttem-natúr karton dobozokat, illatmentes wc papír gurigákat, nem permetezett, ehető faágat (alma, fűz, mogyoró, nyár,nyírÖ, és legyen előtte mindig jó minőségű széna, azzal tudja legjobban koptatni a fogát, és különben is az a nyúl fő tápláléka.

Szerezz be eukaliptusz illóolajalt. Pár cseppet tegyél arra a dologra, amit nem szeretnél, hogy megrágjon. Mivel utálják az illatát, ideig-óráig távol tartja majd őt a rágcsálástól.
Figyelj, a nyúlra ne cseppenjen, mert megőrül tőle, kirohan a világból!

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Kicsiati
Kicsiati képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 28 hét 5 nap .

Nem lehet leszoktatni. Legalábbis nekünk nem ment. Nálunk a beltéri ajtót akarja rágcsálni, mert fenyőből van. Persze nem engedem neki, mert egyrészről veszélyes, mert a fenyő nem jó a nyusziknak, és kezelve is van az ajtó, másrészről esztétikailag sem lenne jó látvány egy agyon rágott ajtó. Ahol hozzáfér, ott oda toltam egy kis széket.
A kábelek el vannak dugva, növényekhez nem fér hozzá. Ezt csak így lehet sajnos.
Nekem még azt is meg kell oldanom, hogy a két ülőgarnitúrára ne menjen fel, mert rá pisil, és bogyózik. Angry

-

KPKata
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 év 3 hét .

Sziasztok. A lányomnak van egy törpe nyuszija, ő egyetemista, ha hazajön jön vele Nyuszi is (ez a neve :)Nálam is van ketrece, alma, itatója, nagyon szeretjük, mókás, cuki őkelme. Egyetlen gondom van vele, hogy ha nem figyelünk egy percig, már amortizálja is a házat, kábelt, széklábat, virágtartót, szobanövényt....szóval mindent megrág. Mivel lehetne erről leszoktatni, sajnálom bezárni, de így mindent tönkretesz őkelme.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 3 nap .

Én naponta 2-szer tutkóra porszívózok. Van akkus porszívónk, azzal mondjuk sokkal kényelmesebb, mert egész nap a töltőn áll és csak fel kell kapni és mehet is a szőrvadászat. Meg seprek is a ketrec körül folyton van széna, meg a szobában is. Igen, Mixi miatt jó sokat takarítunk, de már megszoktam.

Andi
Andi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 46 hét 1 nap .

Szeretek galériát nézegetni, mert sok aranyos, pózoló nyuszi van rajta. Womaninlove
Amin viszont feltűnt, hogy mindenhol olyan szép rend van. Tiszta szoba, szőnyeg, parketta, burkolat.

Nem tudom, hogy csináljátok, mert nálunk mindig vannak szőrcsomók, meg széna szanaszét a lakásban.
Nyilván nem akkor fényképez az ember, amikor rendetlenség van, kivéve, ha azt nem a nyussz csinálta éppen.
Bár érthető módon leginkább akkor fotózunk, amikor helyzet van.

De ti hogy csináljátok? Mindennapi porszívózás, seprés, felmosás? Úgy szeretnék én is szép lakást, szobát mellettük, de már rég feladtam. Néha este arra sincs erőm, hogy vacsit csináljak. Sad

Willy
Willy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 36 hét 5 nap .

A gumis lepedő nálunk is átmeneti megoldás. Kitalálunk majd mást. Egyenlőre elkészült a karám, tegnap fel is állítottuk. Ha sikerül felteszem a képet, ha nem megkérem Évát hogy segítsen

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 3 nap .

Mixi a 3 és fél kilójával konkrétan mint egy buldózer olyan. Fejjel olyan dolgokat nyom arrébb, hogy mindig újra és újra meg tud lepni. Én arra jutottam, hogy a saját testi épsége érdekében, az alvási szokásai és a "déltől 5-ig meg se mozdulok" program figyelembevételével a legmegfelelőbb hely neki a ketrec, amikor nem vagyunk otthon.
Amúgy a textilekkel is gond lett nálunk is. Már rongyszőnyegeken se dühönghet, mert elkezdte sunyiban felfejteni őket. A textilszálak pedig nem hiányoznak a pocakjába. Amúgy amíg feljárt az ágyra, azt több garnitúra ágynemű bánta, azóta is ott éktelenkednek a fognyomok számos darabon, illetve egy gumis lepedőt is leamortizált, én először azt hittem moly rágta, de nem a Mixi Smile . Ő egyébként kicsinek jobb volt, most rosszabb, mert még ki is kupálódott, abszolút rafinált, kivárja a megfelelő pillanatot és pontosan tudja, hogy olyat tesz, amit nem engednénk. De nálunk úgy tartja a mondás: "A rossz nyúl a jó nyúl!" Smile

Andi
Andi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 46 hét 1 nap .

"ezt a fakeretest eltolni biztosan nem fogja tudni, mert elég nehéz." Big smile
Azért sok mindenre képesek, ne hidd, hogy nincs bennük erő.
Az egyik amikor kicsi volt a nagy porcelán tálkáját olyan simán áthajította a ketrec másik végébe, hogy csak néztünk.
A gumis lepedő pedig addig lenne ott, amíg nem sikerül lebontani. Laughing out loud A mi nyuszink nem szereti, ha letakarjuk.

Luca21
Luca21 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 év 7 hét .

Sziasztok!
Én a barátomtól kaptam nemrég egy törpe nyuszit. Sokat olvasgattam itt, nagy segítségemre volt a sok info, amiket leírtok. Nekünk is ketreckirályos kerítéssel van elkerítve egy 1*2m-es rész, ami 80 cm magas. Szerintem elég magas lesz neki nagyobb korában is, de a gumis lepedő ötletet megjegyzem. Smile A kerítésen belül van a ketrece és ki-be mászkálhat, de nem tud szétrágni semmit. Ugyan még kicsi a nyuszim, de ezt a fakeretest eltolni biztosan nem fogja tudni, mert elég nehéz.