Link beillesztése szövegbe

Akár a fórumot, akár a blogot, akár a csetelőt használod, egy linket kétféleképpen illeszthetsz be a szövegbe:

Ha egyszerűen beszúrod a szövegbe az általad megmutatni választott weboldal útvonalát, akkor az automatikusan linkké alakul. Ilyenkor maga az útvonal válik a látható szöveggé, de nem tudsz megadni egyéb feliratszöveget.

Tehát, ha például a "www.torpenyul.hu"-t szeretnéd megmutatni valakinek, beírhatod simán ezt, és akkor azt látják majd az olvasók, hogy www. torpenyul.hu, de ha szeretnéd, hogy más legyen a látható szöveg pl. "A kedvec nyulas oldalam", akkor a második módot kell választanod, amit a következőképp oldhatsz meg:

 1. A szöveg feletti szerkesztő menüsorban Szerkesztőmenü
  kattints a második ikonra, ami az "insert/edit link" ikon: torpenyul klub link

  Ekkor megjelenik a következő ablakocska:

  Link beillesztése

  Itt kell megadnod a link adatait:

 2. A Link URL mezőbe másold be a linket.
 3. A Link text mezőbe írd be a megjelenítendő szöveget.
 4. A Link title és a target mezőket hagyd érintetlenül.
 5. Kattints az OK gombra.

Ezzel be is illesztetted a linket.

Ha a beillesztett link után még hozzá akarsz írni a szöveghez, akkor kattints a sor végére a folytatáshoz és írd be a maradék szöveget.

(Elküldés előtt érdemes megnézni az "Előnézet" gomb megnyomásával, hogy jól sikerült-e a beillesztés.)

Ha nem a törpenyúl oldalon belülre, hanem bármely más oldalra hivatkozó cím van beillesztve, akkor ezt a link mellett egy kis Link nyíl ikon jelzi.

Amennyiben ilyen "külső" linkre klikkelsz, akkor egy új ablak ugrik fel, mely tájékoztat arról, hogy a link elnavigál a törpenyúl weboldalról és új oldal fog megnyílni.

Figyelem

Ha a törpenyúl weboldalon belül linkelsz valamit, akkor nem fog megjelenni az említett kis nyilacska ikon és a linkre klikkelve sem nyílik meg új ablak.