hirtelen meghaló törpenyuszi

Kedves Törpenyuszi tulajdonosok!

Örömmel, ugyanakkor szomorúan olvastam, hogy mindenkinek szépen fejlődik a kicsi nyuszija. Sajnos én nagyon megjártam a miénkkel.
Kisállat kereskedésben vásároltuk, egy hete. Ott azt mondták nekünk, hogy olyan 4-5 hetes lehet. A legszebb volt a többi között. Lógófülű, nagy bundájú kisállat. Megvettünk hozzá mindent, hogy a lehető legjobban érezze magát nálunk. Úgy láttuk, hogy boldog is volt. Betartottunk minden szabályt. Csak száraz tápot evett és szénát. Minden nap kapott friss vizet. Evett-ivott, jókedvűen futkározott, sokat játszott. Tehát 6 napig minden rendben volt. Most tegnap, vasárnap reggel, amikor felébredtem siettem is hozzá, amikor láttam, hogy a fél oldalán fekszik és kalimpál a kicsi lábaival. Nem tudott lábra állni.
Kiemeltük a kalitkából, de alig volt már benne élet. A feje hátra volt meredve, mintha ki lett volna csavarodva. Egy-két percig nyitogatta a száját, utána pedig meghalt. Ez kb. egy olyan 15 perc leforgása alatt történt. Nem értettük az egészet.
Ti tudjátok, hogy mi lehet az oka? Mi történhetett?

Az én nyuszimmal egy az egyben ez történt. Annyi a különbség, hogy 6hetes volt állítólag és 18 napot volt velünk. Mi voltunk vele állatorvosnál, mert ő gubbasztott meg nem evett, arra antibiotikumot kapott meg vitamint. Azon a bizonyos napon Pancsi nyuszink úton az állatorvoshoz ment el, úgyhogy még bevittük azért hozzá. Javasolta, h hamar szerezzünk be másikat, de tenyésztőtől, mert az állatkereskedésbe nagyon sok nyuszi szaporítótól kerül, aki 4-5 hetesen elválasztja a kicsit az anyjától, ami alapból korai, de ráadásul náluk ha 4-6 nyuszi születik egyszerre, akkor is, pedig akkor még sokkal kisebbek, mint azok, amelyek mondjuk másod-harmadmagukkal születnek. Nem törődnek azzal, hogy a nyuszi ugyanazt egye az új helyen, aztán kapják a jó kis bélgyulladást... :/

-

<em><strong>Mi a baj, McFly? Nyuszi vagy?</strong> Bunny2 </em>